Εκτύπωση

Εκπαιδευτική εκδρομή της Β΄ τάξης του 1ου Γενικού Λυκείου Ρόδου «ΒΕΝΕΤΟΚΛΕΙΟ» στα πλαίσια Ερευνητικής Εργασίας.

Γράφτηκε από τον/την Super User. Posted in Εκδηλώσεις - Δραστηριότητες

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΗΣ Β΄ ΤΑΞΕΩΣ ΤΟΥ 1ου ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΡΟΔΟΥ «ΒΕΝΕΤΟΚΛΕΙΟΥ» ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

 

Την Τετάρτη 10/12/2014 μαθητές της Β΄ Τάξεως του 1ου Γενικού Λυκείου Ρόδου επισκέφτηκαν την Παλαιά Πόλη της Ρόδου στα πλαίσια της ερευνητικής εργασίας τους με τίτλο «Εικονικό τρισδιάστατο μουσείο με αρχαιολογικά μνημεία της ευρύτερης περιοχής της Ρόδου». Τους μαθητές και τις μαθήτριες συνόδευσε η διδάσκουσα καθηγήτρια του μαθήματος Ζησοπούλου Αναστασία, Πληροφορικής (ΠΕ19).

Στα σημαντικότερα μνημεία της Παλαιάς Πόλης οι μαθητές είχαν τη δυνατότητα να ξεναγηθούν από τη ξεναγό κα. Κυπριώτη Κωνσταντία.

Ειδικότερα, τα παιδιά ενημερώθηκαν για τα τείχη της Παλαιάς Πόλης, για την αρχαιολογική αξία του ναού του Αγίου Φανουρίου, για τα μουσουλμανικά λουτρά, το μουσείο, τη μοναδική οδό των Ιπποτών και το περίφημο παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου.

Στόχος της επίσκεψης ήταν τόσο η συλλογή γνώσεων, όσο και η συλλογή φωτογραφικού υλικού, που θα αναρτηθούν στο τρισδιάστατο ψηφιακό μουσείο που κατασκευάστηκε από τους ίδιους τους μαθητές και θα είναι διαθέσιμο στον δικτυακό τόπο του σχολείου (http://1lyk-rodou.dod.sch.gr/) μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων.

Ιδιαίτερα θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την κα. Κυπριώτη Κωνσταντία, η οποία αφιλοκερδώς προσφέρθηκε να μας ξεναγήσει. Οι γνώσεις που μας παρείχε ήταν πολύτιμες και κέντρισε το ενδιαφέρον των παιδιών.