Δεκέμβριος 2013

19 Δεκεμβρίου 2013

Πιστοποίηση αναπηρίας για τους υποψηφίους για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση το 2014

Εγκύκλιος σχετικά με την πιστοποίηση αναπηρίας από τα ΚΕ.Π.Α. του ΙΚΑ (Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας) για τους υποψηφίους για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση το 2014, στάλθηκε από το υπουργείο παιδείας προς όλα τα Λύκεια της χώρας.

Διαβάστε εδώ τη σχετική εγκύκλιο.

Read more

18 Δεκεμβρίου 2013

10ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Βιολογίας 2014 ? Διεθνής Ολυμπιάδα Βιολογίας

Η Πανελλήνια Ένωση Βιοεπιστημόνων (ΠΕΒ), προκηρύσσει το 10ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Βιολογίας (ΠΔΒ) 2014 για μαθητές της Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξης των Γενικών Λυκείων και Γ΄ τάξης των ΕΠΑ.Λ. της χώρας.

O Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Βιολογίας, που διεξάγεται σε σύνδεση με τη Διεθνή Ολυμπιάδα Βιολογίας (InternationalBiologyOlympiad, IBO), έχει σκοπό την επιλογή ταλαντούχων μαθητών της χώρας που ενδιαφέρονται και ασχολούνται με τη Βιολογία. Παράλληλα, δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές να δοκιμάσουν τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους, αλλά και να συμμετάσχουν στις Διεθνείς Ολυμπιάδες Βιολογίας. Οι τέσσερις (4) μαθητές με τις υψηλότερες επιδόσεις στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Βιολογίας (ΠΔΒ) θα συμμετάσχουν στην 25η Διεθνή Ολυμπιάδα Βιολογίας (IBO), όπου θα αποκτήσουν μια εξαιρετική εμπειρία με την επαφή τους με ομοίως διακριθέντες μαθητές από 60 (περίπου) χώρες και σε περίπτωση που διακριθούν με πρώτο, δεύτερο ή τρίτο βραβείο (χρυσό, αργυρό ή χάλκινο μετάλλιο) αποκτούν τη δυνατότητα εγγραφής σε Πανεπιστημιακά τμήματα, εφόσον για την εισαγωγή τους σε αυτά, το μάθημα στο οποίο έχουν διακριθεί στις Ολυμπιάδες εξετάζεται ως μάθημα κατεύθυνσης [Ν. 3194/2003 (Α΄267) και τροποποίησή του με τον Ν. 3748/2009 (Α΄29)].

Διαβάστε περισσότερα για τις ημερομηνίες και τις φάσεις του διαγωνισμού.

Read more

11 Δεκεμβρίου 2013

Εκδήλωση ενημέρωσης μαθητών για το Νέο Λύκειο.

Το Παράρτημα της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, οι Σχολικοί Σύμβουλοι του Νομού Δωδεκανήσου, με την υποστήριξη του τμήματος Παιδαγωγικής και Επιστημονικής Καθοδήγησης, και την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Δωδεκανήσου συνδιοργανώνουν ανοικτή ενημερωτική συνάντηση με τους μαθητές, τους γονείς και κηδεμόνες και τους εκπαιδευτικούς με θέμα: «Το Γενικό Λύκειο και το ΕΠΑ.Λ. με τις αλλαγές που επιφέρει η εφαρμογή του νέου νόμου που ισχύει από το τρέχον σχολικό έτος για τους μαθητές της Α΄ τάξης».

Η συνάντηση αυτή θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 14 Δεκεμβρίου 2013 στις 5 μ.μ. στην αίθουσα Κλεόβουλος του Πανεπιστημίου Αιγαίου στην Ρόδο (Λεωφόρος Δημοκρατίας) και γίνεται με την έγκριση της Περιφερειακής Διεύθυνσης Α΄/θμιας και Β΄/θμιας Εκπαίδευσης Νοτίου Αιγαίου. Η ενημέρωση αφορά κυρίως τους μαθητές της Α΄τάξης του Γενικού Λυκείου και του Επαγγελματικού Λυκείου καθώς και τους γονείς τους, αλλά και τους μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου, ώστε να γνωρίζουν όλα όσα χρειάζονται για οποιαδήποτε μελλοντική επιλογή τους.

Ομιλητές θα είναι:

  • Καράκιζα Τσαμπίκα, Προϊσταμένη Παιδαγωγικής και Επιστημονικής Καθοδήγησης ΔΕ Ν. Αιγαίου.
  • Παπαδομαρκάκης Ιωάννης, Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Δωδεκανήσου.
  • Καραγιάννης Ιωάννης, Σχολικός Σύμβουλος Μαθηματικών Νομού Δωδεκανήσου.
  • Φατσέα Αδαμαντία, Σχολική Σύμβουλος Φυσικής Αγωγής Νομού Δωδεκανήσου.
  • Σωτηράκης Αναστάσιος, Πρόεδρος του Παραρτήματος Δωδεκανήσου της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας.

Στην συνέχεια θα ακολουθήσει συζήτηση και ερωτήσεις από τους ενδιαφερόμενους προς τους ομιλητές .

Read more

05 Δεκεμβρίου 2013

19ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Αστρονομίας και Διαστημικής 2014

Σας ενημερώνουμε ότι η Εταιρεία Αστρονομίας και Διαστήματος προκηρύσσει τον 19ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Αστρονομίας και Διαστημικής 2014.

Σκοπός του διαγωνισμού είναι η περαιτέρω ενασχόληση και εμβάθυνση των μαθητών στην επιστήμη της Αστρονομίας, της Αστροφυσικής και της Διαστημικής, η εξοικείωσή τους με τις θαυμαστές τελευταίες ανακαλύψεις των τεχνητών δορυφόρων και άλλων παρατηρητηρίων και η επιβράβευση της ενδόμυχης και διερευνητικής αυτής προσπάθειάς τους.

Ο Διαγωνισμός Αστρονομίας διεξάγεται ήδη τα τελευταία χρόνια όχι μόνο στα Λύκεια αλλά και στα Γυμνάσια της χώρας, με διαφορετικά θέματα. Οι φάσεις του διαγωνισμού θα είναι τρεις για τα Γυμνάσια και τέσσερις για τα Λύκεια. Ας σημειωθεί, όμως, ότι στις τέσσερις φάσεις του διαγωνισμού που αφορούν στους μαθητές Λυκείου, εκτός από γνώσεις Αστρονομίας, απαιτούνται και στοιχειώδεις γνώσεις Μαθηματικών και Φυσικής.

Διαβάστε το έγγραφο με την εξεταστέα ύλη και τις φάσεις του διαγωνισμού.

Read more

Πρόσκληση στρατευσίμων κλάσης 2017 (γεννημένοι το 1996).

Σας γνωρίζουμε ότι σύμφωνα με τα σχετικά καθορίζεται ότι οι στρατευσιμοι της κλάσης 2017 (γεννημένοι το έτος 1996), που διαμένουν στο Νομό Δωδεκανήσου και στο νομό Κυκλάδων, (ανεξάρτητα αν είναι γραμμένοι στα Μητρώα Αρρένων άλλων γεωγραφικών διαμερισμάτων της Χώρας), υποχρεούνται να παρουσιαστούν στο πλησιέστερο Κ.Ε.Π. ή στην Υπηρεσία μας (ΣΤΡΑΤΟΛΟΠΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ) από 2 Ιανουαρίου 2014 μέχρι και 28 Φεβρουαρίου 2014 για να καταθέσουν Δελτίο Απογραφής.

Για τον τρόπο κατάθεσης του Δελτίου Απογραφής, σας κοινοποιούμε σε Παράρτημα Α » χρήσιμες οδηγίες για τους Στρατευσίμους.

Δείτε το σχετικό έγγραφο.

Read more

28ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Χημείας - Ολυμπιάδα Χημείας 2014

Η Ένωση Ελλήνων Χημικών (Ε.Ε.Χ.) προκηρύσσει τον 28ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Χημείας (Π.Μ.Δ.Χ.) στις 22 Μαρτίου 2014, ημέρα Σάββατο (ώρα 8.30 π.μ.).

            Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές των Β΄ και Γ΄ τάξεων των Γενικών Λυκείων, καθώς και των ΕΠΑ.Λ, Δημοσίων και Ιδιωτικών, χωρίς να αποκλείεται η συμμετοχή μαθητών από άλλη τάξη της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Οι μαθητές της Β΄ τάξης του Λυκείου εξετάζονται σε θέματα σχετικά με την ύλη της Α΄ και Β΄ τάξης, ενώ οι μαθητές της Γ΄ τάξης του Λυκείου εξετάζονται σε θέματα σχετικά με την ύλη της Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξης. Eπισυνάπτεται κατάσταση της εξεταστέας ύλης.Στο διαγωνισμό αυτό η Ε.Ε.Χ. θα βραβεύσει 15 μαθητές από τη Β? Λυκείου και 15 μαθητές από τη Γ? Λυκείου.

Οι ενδιαφερόμενοι μαθητές θα καταθέσουν σχετική γραπτή δήλωση στο Διευθυντή του σχολείου τους μέχρι τις 10 Μαρτίου 2014.

Οι Διευθυντές, τόσο των Δημοσίων όσο και των Ιδιωτικών σχολείων, θα υποβάλουν συγκεντρωτικό πίνακα στην οικεία Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, μέχρι τις 17 Μαρτίου 2014, κοινοποιώντας τον ταυτόχρονα και στην Οργανωτική Επιτροπή του διαγωνισμού, στην Ε.Ε.Χ., Κάνιγγος 27, 106 82 Αθήνα, τηλ.: 210-38.21.524, fax: 210-38.33.597.

Δείτε το σχετικό έγγραφο με την ύλη του διγωνισμού.

Read more

03 Δεκεμβρίου 2013

Διαγωνισμός Γαλλοφωνίας 2014

Ο Διαγωνισμός διοργανώνεται από την Πρεσβεία της Γαλλίας και το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος σε συνεργασία με τις γαλλόφωνες πρεσβείες στην Ελλάδα, στο πλαίσιο της Εβδομάδας για τη Γαλλική Γλώσσα και τη Γαλλοφωνία που θα πραγματοποιηθεί από 10 έως 18 Μαρτίου 2013.

Απευθύνεται σε μαθητές όλων των δημόσιων και ιδιωτικών σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και σε φοιτητές.

Θέμα του φετινού διαγωνισμού: η Μεσόγειος θάλασσα.

Οι συμμετοχές είναι ομαδικές (ομάδες μαθητών/φοιτητών και εκπαιδευτικοί).

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους όρους συμμετοχής των ενδιαφερομένων κατά βαθμίδα εκπαίδευσης, υπάρχουν στην ιστοσελίδα ?Πηγές στο διαδίκτυο Διαγωνισμός 2014?:

http://www.ifa.gr/index.php/el/langue-francaise/francophonie/francophonie-concours-2014

Λήξη προθεσμίας αποστολής της αίτησης συμμετοχής στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών: Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014 (με σφραγίδα ταχυδρομείου για τις αιτήσεις που αποστέλλονται ταχυδρομικά).

Προσοχή: τα έντυπα εγγραφής φέτος θα πρέπει να αποσταλούν πριν από τις δημιουργίες.

Λήξη προθεσμίας κατάθεσης των δημιουργιών: Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014.

Λήξη προθεσμίας αποστολής των δημιουργιών: Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014.

Η κριτική Επιτροπή θα αποτελείται από εκπροσώπους της Υπηρεσίας Εκπαιδευτικής Συνεργασίας Αθηνών και Θεσσαλονίκης.

Οι ομάδες των βραβευθέντων θα προσκληθούν να συμμετάσχουν στην τελετή απονομής των βραβείων.

Αιτήσεις εγγραφής υπάρχουν στην ιστοσελίδα :

http://ifa.gr/dmdocuments/FRANCOPHONIE/2014/ficheinscrlc.pdf

Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται από την Υπηρεσία Εκπαιδευτικής Συνεργασίας της Γαλλικής Πρεσβείας στην Ελλάδα στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών: Σίνα 31, 10680 Αθήνα.

Γραμματεία: κ. Ελένη Σταματοπούλου, τηλ.: 210/3398671 και κ. EmmanuelleBoillon, ακόλουθος συνεργασίας για τα Γαλλικά: 210/3398656.

Δείτε το σχετικό έγγραφο.

Read more