Ιανουάριος 2014

26 Ιανουαρίου 2014

24ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Φυσικής Λυκείου 2014

Η Ένωση Ελλήνων Φυσικών (Ε.Ε.Φ) σε συνεργασία με το Εργαστήριο Φυσικών Επιστημών, Τεχνολογίας και Περιβάλλοντος του ΠΤΔΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών διοργανώνει:

  • τον 24ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Φυσικής Λυκείου. Ο διαγωνισμός αφορά στους μαθητές όλων των τάξεων των Γενικών Λυκείων της χώρας και
  • τον 2ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Φυσικής Γυμνασίου. Ο διαγωνισμός αφορά στους μαθητές όλων των τάξεων των Γυμνασίων της χώρας.

Ο Πανελλήνιος μαθητικός Διαγωνισμός Φυσικής Λυκείου 2014 και για τις τρεις τάξεις καθώς και ο Πανελλήνιος μαθητικός Διαγωνισμός Φυσικής Γυμνασίου 2014 και για τις τρεις τάξεις θα διενεργηθούν στις 29 Μαρτίου 2014, ημέρα Σάββατο και ώρα 9:30.

Οι ενδιαφερόμενοι μαθητές θα υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στο σχολείο τους, μέχρι την Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014.

Κάντε ΚΛΙΚ εδώ για να διαβάσετε το σχετικό έγγραφο .

Read more

22 Ιανουαρίου 2014

5ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Ποίησης

Σας γνωρίζουμε ότι ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας, στο Πλαίσιο των εκδηλώσεων του ΚΔ? Πνευματικού Μαίου 2014 «Η Πολιτιστική Άνοιξη της Θεσσαλονίκης», προκηρύσσει τον 50 Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Ποίησης.  Στο διαγωνισμό μπορούν να συμμετάσχουν μαθητές Γυμνασίων, Γενικών και  Επαγγελματικών Λυκείων με ένα ή δύο ιτοιήματα ο καθένας. Το κάθε ποίημα δεν πρέπει να υπερβαίνει τις δύο σελίδες. Το Θέμα του διαγωνισμού είναι ελεύθερο και θα το επιλέξουν οι ίδιοι οι μαθητές.

Η συμμετοχή των μαθητών στο διαγωνισμό είναι προαιρετική και η σύνθεση των ποιημάτων θα γίνει εκτός των ωρών λειτουργίας του σχολείου. Τα ποιήματα Θα αποσταλούν ταχυδρομικώς μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου 2014 στη διεύθυνση του Συνδέσμου Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας, Θεοφίλου 13, 54633 Θεσσαλονίκη. Εντός του φακέλου πρέπει να περιλαμβάνονται τα στοιχεία επικοινωνίας του σχολείου και των μαθητών (διεύθυνση, τηλέφωνο, Fax, Email).

Η αξιoλόγηση των ττοιημάτων θα γίνει από κριτική επιτροπή που θα συσταθεί από  τον Σύνέεσμο Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας. Θα απονεμηθούν τρία βραβεία και τρείς  έτταινοι για τους μαθητές του Γυμνασίου, τρία βραβεία και τρείς έπαινοι για  τους μαθητές των Λυκείων,

Η αττονομή των βραβείων και των επαίνων Θα πραγματοποιηθεί τον Μάιο του  2014, σε αίθουσα πολιτισμού της Θεσσαλονίκης.  Για περισσότερες πληροφορίες σι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο  Σύνδεσμο Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας στο τηλέφωνο 2310-286377 και να  επισκέπτονται την ιστοσελίδα  www.sekve.gr  .

Read more

Ημερίδες Ενημέρωσης μαθητών/τριών από το ΚΕ.ΣΥ.Π. Ρόδου

Το ΚΕ.ΣΥ.Π. Ρόδου, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και το «Ίδρυμα Υποτροφιών Ρόδου Σταματίου» διοργανώνουν τρεις Ημερίδες Επαγγελματικού Προσανατολισμού με τίτλο: «Ενημερώνομαι για τις Πανελλήνιες εξετάσεις» που απευθύνονται σε μαθητές/τριες της Γ? Τάξης του Λυκείου των ΓΕ.Λ. και ΕΠΑ.Λ. ως εξής:

Ημερομηνία

 Σχολικές Μονάδες Χώρος εκδήλωσης

06 Φεβρουαρίου 2014

12.00μ.μ.-14.00μ.μ.
ΓΕ.Λ.Ιαλυσού, Κρεμαστής, Σορωνής και Έμπωνα,   ΕΠΑ.Λ. Παραδεισίου Πνευματικό Κέντρο Κρεμαστής 

07 Φεβρουαρίου 2014

12.00μ.μ.-14.00μ.μ. 
ΓΕ.Λ. Αφάντου & Αρχαγγέλου, ΕΠΑ.Λ. Αρχαγγέλου και Γενναδίου  Αμφιθέατρο του ΓΕ.Λ. Αφάντου

08 Φεβρουαρίου 2014

19.00μ.μ.-21.00μ.μ.
ΓΕ.Λ.( 1ο ,2ο, 3ο ,4ο ), ΕΠΑ.Λ. (1Ο, 2Ο), Ιδιωτικά ΓΕ.Λ., Εσπερινό ΓΕ.Λ Ρόδου Πανεπιστήμιο Αιγαίου- Αίθουσα «Κλεόβουλος»

Κύριος ομιλητής των Ημερίδων θα είναι ο Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού κ. Ταουσάνης Χρήστος και η ενημέρωση των μαθητών/τριών θα αφορά τον τρόπο εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπ/ση, τις Σχολές του Μηχανογραφικού Δελτίου και τις προοπτικές διαφόρων επαγγελμάτων.

Διαβάστε το Σχετικό έγγραφο .

Read more

14 Ιανουαρίου 2014

18ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός μέσω Internet «ΛΥΣΙΑΣ»

Σας ενημερώνουμε σχετικά με τη διεξαγωγή του 18ου Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού μέσω Internet «ΛΥΣΙΑΣ», που διοργανώνεται από τα Εκπαιδευτήρια Δούκα, και θα πραγματοποιηθεί από 21 Φεβρουαρίου έως 21 Μαρτίου 2014 (αρχική φάση του διαγωνισμού) και στις 05 Απριλίου 2014 (τελική φάση του διαγωνισμού). Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές Δ΄ - ΣΤ΄ Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου, οι οποίοι φοιτούν σε σχολεία της Ελλάδας, της Κύπρου και του εξωτερικού (Απόδημος Ελληνισμός).

     Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τη διαδικασία συμμετοχής στο διαγωνισμό οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα ?www.lysias.gr? ή να επικοινωνούν με τους υπεύθυνους του διαγωνισμού στο τηλέφωνο 210-6186000 (εσωτερικό. 0523) και στην ηλεκτρονική διεύθυνση "Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ?.

 

Read more

09 Ιανουαρίου 2014

Μαθητικός διαγωνισμός κόμικς από τον Δικηγορικό Σύλλογο Ρόδου

           Η Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου διοργανώνει το 2014, τον πρώτο 1ο διαγωνισμό κόμικς για μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Δωδεκανήσου, με αντικείμενο το σεβασμό στη διαφορετικότητα και την ανάδειξη της πολυπολιτισμικότητας στη σύγχρονη κοινωνία, και με θέμα: «ΖΟΥΜΕ ΜΑΖΙ: Μικρές ιστορίες διαφορετικών φίλων».

            Μέλη της κριτικής επιτροπής είναι ο διεθνούς φήμης Ροδίτης σκιτσογράφος κ. Βαγγέλης Παυλίδης και η εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας του Ο.Η.Ε. για τους Πρόσφυγες στη Ρόδο, νομική σύμβουλος κ. Έλενα Γιαννίκη.

          Τα κόμικς θα είναι αποτέλεσμα ομαδικής εργασίας (από ομάδες κατά προτίμηση 3-5 παιδιών). Η ιστορία που θα αφηγούνται θα καλύπτει κατά προτίμηση δύο ή τρεις σελίδες Α4 με τουλάχιστον τέσσερις εικόνες η καθεμιά και θα βραβευθούν οι τρεις καλύτερες συμμετοχές.

          Τα υποψήφια κόμικς θα αποστέλλονται από 1 Φεβρουαρίου 2014 έως τις 30 Απριλίου 2014 στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου στην οδό 25ης Μαρτίου 9, 1ο όροφο, τηλ. 2241020413 και e ? mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. , με την αναφορά «Συμμετοχή στο Διαγωνισμό Κόμικς Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Δ.Σ.Ρ.».

          Στο φάκελο θα πρέπει να αναφέρονται συγκεκριμένα το σχολείο, η τάξη, τα ονόματα των μαθητών που συμμετέχουν και το πρόσωπο επικοινωνίας.

Για πληροφορίες παρακαλούμε απευθύνεστε στις κκ/ Πέπη Παπαπαύλου ? Βαρδέλλη τηλ. 6974600507 και Ελπίδα Κυρμπάση τηλ. 6939128872.

          Με την ολοκλήρωση του διαγωνισμού και την ανάδειξη των νικητών, θα πραγματοποιηθεί έκθεση με τα έργα όλων των συμμετεχόντων.

Διαβάστε εδώ το σχετικό έγγραφο .

Read more

Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας 2013-14

Η Σχολική Σύμβουλος Πληροφορικής Δωδεκανήσου σε συνεργασία με Σχολικούς Συμβούλους Πληροφορικής άλλων Περιφερειών διοργανώνει το 2ο (4ο από το ξεκίνημά του) Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας (www.digifest.info) στη Ρόδο. Το Φεστιβάλ θα διεξαχθεί την Πέμπτη 3, την Παρασκευή 4 και το Σάββατο 5 Απριλίου 2014, στο Ηράκλειο, στο Αγρίνιο, στην Καλαμάτα, στην Κέρκυρα, στη Λάρισα, στη Μυτιλήνη, στη Ξάνθη, στη Ρόδο, στην Πάτρα, στα Χανιά και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, οι οποίες δηλώνουν συμμετοχή μέσω των σχολικών τους συμβούλων. Η ημέρα κατά την οποία όλες οι συμμετέχουσες πόλεις θα συναντηθούν με τηλεδιάσκεψη, θα είναι η Παρασκευή 4 Απριλίου.

Στην πόλη της Ρόδου το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί σε σχολική μονάδα της Ρόδου.

Οι υποχρεώσεις των συμμετεχόντων είναι:

α) Σύντομη παρουσίαση (<10΄) της εργασίας από τους μαθητές σε ακροατήριο την ημέρα διεξαγωγής του φεστιβάλ.

β) Τουλάχιστον ο Εκπαιδευτικός Πληροφορικής και η ομάδα μαθητών πρέπει να βρίσκονται στο χώρο διεξαγωγής του φεστιβάλ, ώστε να εκθέτουν το έργο τους και να απαντούν σε ερωτήσεις γι? αυτό.

γ) Ανάρτηση κατάλληλου πολυμεσικού υλικού στην τοπική ιστοσελίδα του φεστιβάλ με ευθύνη του εκπαιδευτικού Πληροφορικής.

Οι εκπαιδευτικοί Πληροφορικής που μαζί με τους μαθητές τους ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν εκπροσωπώντας το σχολείο τους, θα πρέπει να συμπληρώσουν μια σχετική φόρμα μέχρι την 15η Ιανουαρίου 2014.

Λεπτομέρειες , προϋποθέσεις    συμμετοχής   και    λοιπά   στοιχεία ,   θα   υπάρχουν    στο   blog digifest-rho.blogspot.gr.

Υποβολή 1ης Αίτησης

Διαβάστε εδώ το σχετικό έγγραφο .

Read more