Οκτώβριος 2014

29 Οκτωβρίου 2014

19 Οκτωβρίου 2014

Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών: Πανελλήνιοι Λογοτεχνικοί Διαγωνισμοί 2014-2015

Η Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών προκηρύσσει για το σχολικό έτος 2014-2015 τους παρακάτω Πανελλήνιους Λογοτεχνικούς Διαγωνισμούς για παιδιά και εφήβους:

 • ΠΑΙΔ/ΚΗΣ ΚΑΙ ΕΦΗΒΙΚΗΣ ΠΟΙΗΣΗΣ
 • ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΦΗΒΙΚΟΥ ΔΙΗΓΗΜΑΤΟΣ

Στους διαγωνισμούς μπορούν να συμμετάσχουν μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου. και η συμμετοχή σε αυτούς είναι προαιρετική.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους διαγωνισμούς, τους όρους και τις δηλώσεις συμμετοχής oι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα  http://ellineslogotexnes.gr  και να απευθύνονται στην Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών στα τηλ. 2103819571. 2107515171 και 2130429351 .

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΕΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΕΤΕ ΥΠΟΔΕΙΓΜΑΤΑ ΦΑΚΕΛΩΝ ΚΑΙ ΑΡΧΙΚΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

 

Read more

14 Οκτωβρίου 2014

Ενημέρωση γονέων 2014-2015.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Α/ΘΜΙΑΣ ΚΑΙ Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

1ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΡΟΔΟΥ ? «ΒΕΝΕΤΟΚΛΕΙΟ»

Κωνσταντίνου Παλαιολόγου 11, Ρόδος 85100

ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ: http://1lyk-rodou.dod.sch.gr/

Τηλ. 22410 28701, 29200 fax: 22410 20151 e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ρόδος, 10 Οκτωβρίου 2014

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Στο πλαίσιο της σωστής συνεργασίας των καθηγητών του Σχολείου μας με σας, τους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών μας, σας ενημερώνουμε για τις ώρες που μπορείτε να ενημερώνεστε από τους καθηγητές για την πρόοδο και τη γενικότερη πορεία των παιδιών σας.

Κοινή μέρα ενημέρωσης απ? όλους τους καθηγητές θα είναι η ΤΕΤΑΡΤΗ από τις   9:40 έως τις 10:45 .

Επίσης οι καθηγητές θα δέχονται μεμονωμένα και τις ώρες που αναφέρονται στον  παρακάτω πίνακα.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι το σύνολο απουσιών ενός μαθητή δεν μπορεί να υπερβαίνει τις 114, εκ των οποίων οι αδικαιολόγητες δεν πρέπει να υπερβαίνουν τις 50.

Η δικαιολόγηση των απουσιών πρέπει να γίνεται το πρώτο δεκαήμερο μετά την επιστροφή του μαθητή στο σχολείο .

 

1 ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Δευτέρα 2η ώρα
2 ΑΛΕΒΙΖΟΥ ΒΕΡΑ Δευτέρα 3η ώρα
3 ΑΡΝΙΚΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Δευτέρα 2η ώρα
4 ΒΑΣΙΛΑΚΗ ΑΡΓΥΡΩ Τρίτη 4η ώρα
5 ΒΕΛΙΑΔΗΣ ΑΛΕΚΟΣ Πέμπτη 2η ώρα
6 ΓΕΩΡΓΑΛΛΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Πέμπτη 3η ώρα
7 ΓΙΑΝΑΣΜΙΔΗΣ ΓΑΒΡΙΗΛ                                    Τρίτη 2η ώρα
8 ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Δευτέρα 3η ώρα
9 ΔΕΡΠΑΝΗ ΓΛΥΚΕΡΙΑ Δευτέρα 3η ώρα
10 ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΧΡΥΣΑΝΘΗ Τρίτη 4η ώρα
11 ΖΗΣΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ Πέμπτη 3η ώρα
12 ΗΡΑΚΛΕΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ Πέμπτη 2η ώρα
13 ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΩΝ/ΝΟΣ Πέμπτη 3η ώρα
14 ΚΑΡΑΚΙΖΑ ΧΡΥΣΑΝΘΗ Πέμπτη 4η ώρα
15 ΚΟΛΙΑΔΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ Δευτέρα 4η ώρα
16 ΚΡΗΤΙΚΟΥ-ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΜΑΡΙΑ Πέμπτη 3η ώρα
17 ΜΑΔΩΝΗ ΜΑΡΙΑ Τρίτη 5η ώρα
18 ΜΑΛΛΙΑΚΑΣ ΚΩΣΤΑΣ Πέμπτη 3η ώρα
19 ΜΑΝΩΛΙΑΚΗ ΚΑΘΟΛΙΚΗ Παρασκευή 4η ώρα
20 ΜΑΡΤΑΚΗΣ ΜΑΡΤΗΣ Παρασκευή 4η ώρα
21 ΜΗΣΙΑΚΟΥΛΗ ΕΡΜΙΟΝΗ Τρίτη 4η ώρα
22 ΜΠΛΑΔΕΝΗ ΡΩΞΑΝΗ Πέμπτη 3η ώρα
23 ΜΠΟΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ Παρασκευή 3η ώρα
24 ΜΠΡΟΚΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ Δευτέρα 3η ώρα
25 ΝΑΤΣΙΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ Πέμπτη 3η ώρα
26 ΠΑΝΣΕΛΗΝΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ Δευτέρα 4η ώρα
27 ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΜΑΡΙΑ Τρίτη 3η ώρα
28 ΠΑΠΑΜΕΝΤΖΕΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Δευτέρα 2η ώρα
29 ΠΑΡΑΓΥΙΟΣ ΠΕΤΡΟΣ Δευτέρα 3η ώρα
30 ΠΙΠΙΝΟΣ ΗΡΑΚΛΗΣ Πέμπτη 4η ώρα
31 ΠΟΔΗΜΑΤΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Δευτέρα 4η ώρα
32 ΡΟΥΣΕΤΤΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Δευτέρα 3η ώρα
33 ΣΤΑΥΡΟΥ ΑΝΔΡΕΑΣ Δευτέρα 3η ώρα
34 ΤΣΙΑΠΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ Τετάρτη 4η ώρα
35 ΤΣΙΜΠΙΔΑΚΗ ΑΝΔΡΟΝΙΚΗ Παρασκευή 4η ώρα
36 ΦΑΚΑ ΜΑΡΙΑ Παρασκευή 2η ώρα
37 ΧΑΝΛΙΔΟΥ ΘΕΟΧΑΡΙΑ Δευτέρα 5η ώρα
38 ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗ ΜΑΡΙΑ Δευτέρα 4η ώρα
39 ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ Πέμπτη 2η ώρα

 

ΩΡΕΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ:    

1η  ώρα: 8.00 - 8.45           

2η ώρα: 8.55 - 9.40

3η   ώρα: 9.50 - 10.35

4η   ώρα: 10.45 - 11.25

5η   ώρα: 11.35 - 12.15

6η   ώρα: 12.25 - 13.05

7η   ώρα: 13.10 - 13.40

8η   ώρα: 13.40 - 14.10

Η ανακοίνωση διανέμεται στους μαθητές την Παρασκευή 10/10/2014.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη συνεργασία σας.

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ

  Βασίλειος Δ. Ζήκας

( Φυσικής Αγωγής )

Read more

03 Οκτωβρίου 2014

1η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού.

Σύμφωνα με τις Υ.Α. 143571/Γ4/10-9-2014 περί «Θεσμοθέτησης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού» και ΓΔ 58β/1-9-2014 περί «Κοινωνικού Σχολείου»:

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, αναγνωρίζοντας την «παρεμβατική δυναμική» της Άθλησης και της Δια Βίου Άσκησης στην ισόρροπη ψυχοκινητική ανάπτυξη του μαθητικού πληθυσμού της χώρας, θεσμοθέτησε (ενταγμένη στο ευρύτερο πλαίσιο του «Κοινωνικού Σχολείου») την Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, την πρώτη Δευτέρα του Οκτωβρίου κάθε σχολικού έτους.

Η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού για το τρέχον σχολικό έτος θα διεξαχθεί στις 6 Οκτωβρίου 2014 με θεματικό άξονα: «Ρατσισμός και Διαφορετικότητα, όλοι διαφορετικοί όλοι ίσοι».

Τα τελευταία χρόνια, σημαντικοί φορείς (ενδεικτικά, ο Ο.Η.Ε. με τη θεσμοθέτηση της «Παγκόσμιας Ημέρας Αθλητισμού για την Ανάπτυξη και την Ειρήνη», η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ισότητας και Καταπολέμησης των Διακρίσεων του Συμβουλίου της Ευρώπης, τα περιεχόμενα στη Λευκή Βίβλο, Παγκόσμιες Αθλητικές Ομοσπονδίες κ.ά.), αναγνωρίζουν τη συμβολή του αθλητισμού στην προώθηση αξιών, στάσεων και δεξιοτήτων (όπως η κοινωνική συνοχή, η ένταξη, η αλληλεγγύη, η ανεκτικότητα, η ευγενής άμιλλα κλπ.) που στο σύνολό τους οδηγούν στη δημιουργία ενεργών δημοκρατικών πολιτών.

Για την Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, σε κάθε σχολείο της χώρας (Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια) ο Σύλλογος Διδασκόντων αποφασίζει για τον τρόπο οργάνωσης της 1ης «Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού». Επιθυμητή είναι η συνεργασία με τους μαθητές και τις μαθήτριες καθώς και τα μαθητικά συμβούλια του κάθε σχολείου στην προετοιμασία της ημέρας. Η 1η «Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού» πρέπει να είναι ανοικτή στην ευρύτερη κοινωνία, συνεπώς προτείνεται η πρόσκληση των τοπικών αρχών, του τοπικού τύπου, των γονέων κλπ., προκειμένου να παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις του κάθε σχολείου.

Ενδεικτικά, το πρόγραμμα της 1ης «Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού» περιλαμβάνει:

  • Αθλητικές δραστηριότητες, κινητικές δραστηριότητες, παιχνίδια, χορό, αθλήματα κλπ. ανάλογα με την ηλικία των μαθητών/τριών και τις υποδομές του σχολείου. Ο τρόπος οργάνωσης όλων των παραπάνω πρέπει να διασφαλίζει την εφαρμογή της θεματικής της ημέρας (Ρατσισμός και Διαφορετικότητα, όλοι διαφορετικοί όλοι ίσοι) και τη συμμετοχή του συνόλου των μαθητών/τριών, τόσο στις δραστηριότητες όσο και στην οργάνωση της ημέρας. Οι δράσεις της ημέρας αυτής αναδεικνύουν, από την αρχή της σχολικής χρονιάς, την κοινωνική διάσταση, τη φιλοσοφία και τη δυναμική του Σχολικού Αθλητισμού στο πλαίσιο του σύγχρονου «Κοινωνικού Σχολείου».

Οι κινητικές δράσεις που περιγράφονται στην προηγούμενη παράγραφο εμπλουτίζονται και συνδυάζονται με (μέρος ή το σύνολο από) τα παρακάτω:

  • Προβολές ταινιών συναφούς θεματολογίας και διαδραστική συζήτηση ? αναστοχασμός.
  • Επεξεργασία και συζήτηση για τις έννοιες της βίας, του ρατσισμού, του κοινωνικού αποκλεισμού κ.ά. μέσα από μικρά κείμενα, τίτλους αθλητικών εφημερίδων, βιογραφίες αθλητών κλπ.
  • Καλλιτεχνική ? εικαστική ? μουσική δημιουργία με συναφή θεματολογία (π.χ. δημιουργία αφίσας, πανό, κολάζ κλπ.).

Οι παραπάνω δράσεις υλοποιούνται, κυλιόμενα καθ? όλη τη διάρκεια του ωραρίου, από όλη τη σχολική κοινότητα, με τη συμμετοχή του συνόλου των μαθητών και των εκπαιδευτικών της σχολικής μονάδας, μετά από κατάλληλο σχεδιασμό και προετοιμασία.

Η διάχυση των δράσεων της ημέρας μπορεί να επιτευχθεί, μέσω παραγόμενου υλικού, τοπικά ή ευρύτερα, με διάφορους τρόπους (π.χ. πανό, κολάζ κλπ. στις εισόδους ή σε άλλα ευδιάκριτα σημεία της σχολικής εγκατάστασης ή σε άλλα σημεία της ευρύτερης περιοχής, αρθρογραφία σε ΜΜΕ σχετικά με τις δράσεις που υλοποιήθηκαν κλπ.).

ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ? ΟΡΓΑΝΩΣΗ

Για την καλύτερη δυνατή υλοποίηση της 1ης «Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού», στη φάση του σχεδιασμού και της οργάνωσης της, πρέπει να ληφθούν υπόψη τα παρακάτω:

  • Σε περίπτωση μη ύπαρξης επαρκούς υλικοτεχνικής υποδομής είναι δυνατόν να προγραμματιστούν οι προαναφερόμενες εκδηλώσεις σε συνεργασία με άλλη σχολική μονάδα ή αθλητικό κέντρο. Σε περίπτωση μετακίνησης να λαμβάνονται όλα τα προσήκοντα μέτρα ασφάλειας.
  • Για τη συμμετοχή των μαθητών και μαθητριών απαιτείται έγκυρο Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (Α.Δ.Υ.Μ.) σύμφωνα με την Κ.Υ.Α. Φ.6/311/79278/21.05.2014 (Φ.Ε.Κ. 1296 τΒ΄21.05.2014) και τις σχετικές διευκρινιστικές εγκυκλίους. Μαθητές και μαθήτριες που δεν διαθέτουν Α.Δ.Υ.Μ. σε ισχύ, μπορούν να συμμετέχουν σε όλες τις μη κινητικές δραστηριότητες (οργανωτικές, δημιουργικές, διαδραστικές κλπ.). Αυτοί οι μαθητές/τριες, κατά τη διάρκεια των κινητικών δράσεων, μπορούν να αναλάβουν άλλους ρόλους (πχ. γραμματεία, βιντεοσκόπηση, φωτογράφιση κλπ.).
  • Σε περίπτωση που στις 6 Οκτωβρίου 2014 υπάρχουν καιρικά φαινόμενα, ή άλλοι λόγοι που δεν επιτρέπουν τη διεξαγωγή των εκδηλώσεων της ημέρας αυτές μεταφέρονται με απόφαση του συλλόγου διδασκόντων εντός του μηνός. Σε περίπτωση τοπικής εορτής ? αργίας οι εκδηλώσεις μεταφέρονται σε άλλη μέρα, για όλα τα σχολεία της περιοχής, με απόφαση του οικείου Περιφερειακού Διευθυντή.
  • Ολιγοθέσια σχολεία που δεν διαθέτουν εκπαιδευτικό Φυσικής Αγωγής οργανώνουν την 1η «Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού» σε συνεργασία με άλλη σχολική μονάδα ή, αν αυτό δεν είναι εφικτό, χωρίς κινητικές δραστηριότητες.
  • Σχολεία που δεν διαθέτουν κανένα εκπαιδευτικό Φυσικής Αγωγής με πλήρες ωράριο, οργανώνουν την 1η «Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού» σε συνεργασία με άλλη σχολική μονάδα ή, αν αυτό δεν είναι εφικτό, εντός Οκτωβρίου, μετά από συνεννόηση του Διευθυντή της σχολικής μονάδας με τον οικείο Σχολικό Σύμβουλο ΠΕ 11 και τον οικείο Διευθυντή Εκπαίδευσης (δηλαδή με αλλαγή ημερομηνίας).
  • Στο σχεδιασμό και την προετοιμασία της ημέρας συμβάλουν οι Σχολικοί Σύμβουλοι ΠΕ11 της χώρας σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς ΦΑ των σχολικών μονάδων.

Το κάθε σχολείο μπορεί να βιντεοσκοπήσει, να φωτογραφήσει ή να αποτυπώσει με άλλο τρόπο τις δραστηριότητες που υλοποίησε κατά τη διάρκεια της ημέρας και με μία συνοπτική αναφορά να το αποστείλει το αμέσως επόμενο διάστημα στη Συντονιστική Επιτροπή του Κοινωνικού Σχολείου (σε ηλεκτρονική διεύθυνση που θα κοινοποιηθεί τις αμέσως επόμενες ημέρες) για την αναγνώριση «Καλών Πρακτικών» σε πανελλήνιο επίπεδο.

Read more