Εκτύπωση

ΔΚΣΜΡ: Διαγωνισμός συγγραφής για μαθητές γυμνασίου-λυκείου

Γράφτηκε από τον/την Super User. Posted in Μαθητές

ΔΙΕΘΝΕΣ ΚΕΝΤΡΟ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΩΝ ΡΟΔΟΥ

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΡΟΔΟΥ

4ος Κύκλος του Εκπαιδευτικού Προγράμματος ΒΙΒΛΙΟΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ: Εκπαιδευτικές δράσεις και Εργαστήρια για παιδιά & εφήβους.

Μαθητικός Διαγωνισμός Συγγραφής για μαθητές/τριες Γυμνασίου - Λυκείου

Θέμα: Με αφορμή το παρακάτω απόσπασμα από το βιβλίο της Χριστίνας Φραγκεσκάκη ?άμπερ φάμπερ βγε? (Εκδόσεις Πατάκη) οι μαθητές/τριες καλούνται να αναπτύξουν τις δικές τους ιδέες.

?Παντού άνθρωποι μονάχοι, σκυμμένοι πάνω σε μικρά γυαλιστερά κουτιά χωμένα στις παλάμες. Τα χάιδευαν απαλά με τ? ακροδάχτυλα και τα ζωντάνευαν. Σαν μάγοι έμοιαζαν, έτσι που ζωντάνευαν τα κουτιά. Και κρέμονταν καλώδια από παντού. Από τα χέρια, από τον λαιμό, από τον θώρακα και μόνοι τους μιλούσαν. Ή μπορεί και να μιλούσαν στα κουτιά. Μήπως δεν ήταν άνθρωποι κι έκαναν τους ανθρώπους; Εκείνος ήξερε από την ιστορία του ότι οι άνθρωποι είναι μαζί και ότι, αν δεν είναι, ψάχνουν να βρουν το ταίρι τους. Ήξερε ότι μόνοι αρρωσταίνουν, δεν μπορούνε. Κι αυτοί εδώ τώρα, στην Τρίτη πολιτεία, μπορούνε και παραμπορούνε, αρκεί καλώδια να φορούνε??.

Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των κειμένων του Διαγωνισμού είναι η 15η Μαρτίου 2015.

Οι συμμετοχές θα είναι ατομικές και θα δοθούν τρία Βραβεία και τρεις Έπαινοι από τη συγγραφέα του βιβλίου σε πανηγυρική εκδήλωση στο πλαίσιο του Εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου (2 Απριλίου), που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 28 Μαρτίου 2015 και ώρα 11.30 στην αίθουσα εκδηλώσεων στο «Ροδίνι».

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε στα τηλέφωνα του Δ.Κ.Σ.Μ.Ρ.: 22410 32510, 32520 (Νάνσυ Τρυποσκούφη, Ελευθερία Μπινίκου).