4η διεθνής εκπαιδευτική συνάντηση στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ “Blic & Clic”, 1ο ΓΕΛ Ρόδου-Βενετόκλειο, 9 – 13 Οκτωβρίου 2017.

4η διεθνής εκπαιδευτική συνάντηση στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+  “Blic & Clic”, 1ο ΓΕΛ Ρόδου-Βενετόκλειο, 9 – 13 Οκτωβρίου 2017.

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η 4η Διεθνής Συνάντηση εκπαιδευτικών και μαθητών, που διοργάνωσε το Βενετόκλειο – 1ο Γενικό Λύκειο Ρόδου, από 9 – 13 Οκτωβρίου, στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ «Φέρνοντας ζωή στην τάξη : καινοτόμος χρήση κινητών συσκευών στην εκπαιδευτική διαδικασία» (“Bringing Life into Classroom: Innovative use of Mobile devices in Education process”). Στη συνάντηση συμμετείχαν 60 εκπαιδευτικοί και μαθητές από 5 ακόμα ευρωπαϊκές χώρες: Ιταλία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρουμανία και Τουρκία. Από το 1ο Λύκειο Ρόδου στις δραστηριότητες της συναντησης συμμετείχαν 25 μαθητές της Β΄ Λυκείου και 11 καθηγητές.

Κατά τη διάρκεια της πενθήμερης συνάντησης πραγματοποιήθηκαν εκπαιδευτικές δραστηριότητες (διαλέξεις, μαθήματα, επιμορφωτικά σεμινάρια, εργαστήρια, κ.λπ.) στους χώρους του Βενετοκλείου, του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου και του Ιδρύματος Σταματίου. Οι συμμετέχοντες μαθητές και καθηγητές επιμορφώθηκαν στην εκπαιδευτική χρήση εφαρμογών επεξεργασίας και παρουσίασης πολυμεσικού υλικού και συμμετείχαν σε εργαστήρια πρακτικής εξάσκησης.

Πιο συγκεκριμένα, οι επιμορφούμενοι διδάχθηκαν και εξασκήθηκαν στις δυνατότητες εφαρμογών όπως Google maps, Padlet, Mindomo, ThingLink και TaleBlazer. Διδάσκοντες ήταν οι κες Ευαγγελία Μουλά και Ελένη Αναγνώστου, επιμορφώτριες εκπαιδευτικών στη χρήση Νέων Τεχνολογιών, οι καθηγητές του 1ου ΓΕΛ Ρόδου κοι Δημήτρης Γεωργαλλίδης και Νίκος Τσιρέβελος, ο κος Γιώργος Φεσάκης, αναπληρωτής καθηγητής του ΤΕΠΑΕΣ του Πανεπιστημίου Αιγαίου και ο κος Κώστας Κοζάς, υποψήφιος διδάκτορας του ίδιου τμήματος, που με την άριστη επιστημονική κατάρτισή τους προσέφεραν σεμινάρια και εργαστήρια υψηλού επιπέδου στην αγγλική γλώσσα, γλώσσα εργασίας του προγράμματος.

Πέραν των σεμιναριακών και εργαστηριακών δραστηριοτήτων, πραγματοποιήθηκαν εκπαιδευτικές επισκέψεις στους σημαντικότερους χώρους ιστορικού ενδιαφέροντος του νησιού, όπως ο Λόφος του Αγίου Στεφάνου, η Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου, ο λόφος της Φιλερήμου, τα μνημεία του Μανδρακίου, η Λίνδος, και οι Πηγές Καλλιθέας. Εκπαιδευτικοί, μαθήτριες και μαθητές είχαν, έτσι, την ευκαιρία να εξερευνήσουν την τοπική ιστορία και τα μνημεία των διαδοχικών φάσεών της από την Αρχαιότητα έως την Ιταλοκρατία, καταγράφοντάς τα με τη χρήση κινητών συσκευών και δημιουργώντας πρωτότυπο υλικό.

Η επιτυχής υλοποίηση των δραστηριοτήτων της εκπαιδευτικής εβδομάδας της Ρόδου οφείλεται, βέβαια, στην ενεργό συμμετοχή των εμπλεκομένων εκπαιδευτικών, μαθητών και φορέων. Ιδιαίτερα πρέπει να εξαρθεί η συμβολή των μαθητριών και μαθητών του Βενετοκλείου – 1ου ΓΕΛ Ρόδου στις διαδικασίες προετοιμασίας της συνάντησης. Οι μαθήτριες και μαθητές του Βενετοκλείου με συνέπεια και ευθύνη προετοίμασαν ποικίλο εκπαιδευτικό υλικό (ξεναγήσεις, παρουσιάσεις κλπ), που παρουσιάστηκε στη διάρκεια των δραστηριοτήτων, ενώ βοήθησαν ενεργά και στην πραγματοποίηση των σεμιναρίων και των εργαστηριακών μαθημάτων.

Οι μαθήτριες και μαθητές της Β΄Τάξης του Βενετοκλείου -1ου ΓΕΛ Ρόδου που συμμετέχουν στο πρόγραμμα είναι (με αλφαβητική σειρά) οι εξής : Αγγελινιού Αγάπη, Αλεξοπούλου Ελπίδα, Αναστασάς Παναγιώτης, Αρχαγγελίδη Μαριέλλα, Ευθυμίου Νίκος, Ζαχαριά Κατερίνα, Καλανδρώνης Πάρης, Καμοίσης Ηλίας, Καντιδενού Μαρία, Καρίκης Βασίλης, Κοντόση Εβελίνα, Μπράτιτσης Παναγιώτης, Νάκκα Τσαμπίκα, Οικονομίδης Πλάτων, Παυλίδη Βάλια, Πελίκα Αγγελική, Σπάρταλης Κυριάκος, Σταματούρου Τόνια, Στεφανή Εβελίνα, Τρουμούχη Χριστίνα, Τσαβαρής Γιάννης, Φλουρίδης Δημήτρης, Φωτίου Κωνσταντίνος, Φωτούδη Μαρία, Χατζηνικολάου Χρήστος.

Στην οργανωτική ομάδα συμμετείχαν οι εκπαιδευτικοί Βασίλης Ζήκας, διευθυντής του 1ου ΓΕΛ Ρόδου, Παναγιώτης Αθανασόπουλος, συντονιστής του προγράμματος, Νίκη Τσιμπιδάκη, Βέρα Αλεβίζου, Δημήτρης Γεωργαλλίδης, Λεωνίδας Χαραλαμπίδης, Δημήτρης Παπαμεντζέλου, Νίκος Τσιρέβελος, Μαίρη Χαραλαμπίδη, Χρυσάνθη Καράκιζα και Άννη Μπλαδένη.


Περισσότερα για τη συνάντηση:


Blic & Clic, Erasmus+, 4η εκπαιδευτική συνάντηση, Ρόδος, Οκτώβριος 2017

Βίντεο των Βασίλη Καρίκη και Εβελίνας Στεφανή (Τάξη Β’) για το Εθνικό Θέατρο Ρόδου, που παρουσιάστηκε στη συνάντηση της Ρόδου, Οκτώβριος 2017.

Βίντεο των  μαθητών Χρήστου Χατζηνικολάου και Δημήτρη Φλουρίδη (Τάξη Β’) για το Ξενοδοχείο των Ρόδων (Καζίνο), που παρουσιάστηκε στη συνάντηση της Ρόδου, Οκτώβριος 2017.

Βίντεο των  μαθητριών Αγγελική Πελίκα και Βάλιας Παυλίδη (Τάξη Β’) για το Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου, που παρουσιάστηκε στη συνάντηση της Ρόδου, Οκτώβριος 2017.


Για πληροφορίες σχετικές με το πρόγραμμα, τις δραστηριότητες και τις κινητικότητες που πραγματοποιήθηκαν, καθώς και για ελεύθερη πρόσβαση στα πνευματικά προϊόντα, επισκεφθείτε :