Πανελλαδικός Μαθητικός Διαγωνισμός με τίτλο: «Let’s move» (σχ. έτος 2020-2021).

Πανελλαδικός Μαθητικός Διαγωνισμός με τίτλο: «Let’s move» (σχ. έτος 2020-2021).

Το Σωματείο “Ορίζοντες” σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας (Σ.Ε.Φ.Α.Α.) διοργανώνει Πανελλαδικό Μαθητικό Διαγωνισμό με τίτλο : «Let’s move» που απευθύνεται σε μαθητές/-τριες όλων των τύπων των σχολείων Π/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης όλης της χώρας για το διδακτικό έτος 2020-2021.

O διαγωνισμός αποσκοπεί στο να αναδείξει μέσα από καλές πρακτικές που θα εφαρμοστούν στα σχολεία, τα οφέλη της άσκησης τόσο για την υγεία των μαθητών/τριών διαμορφώνοντας πρότυπα για δια βίου άσκηση όσο και για την κοινωνική ένταξη των ‘φυσικά αδυνάτων’ αλλά και αλλοδαπών μαθητών/τριών στο σχολικό περιβάλλον.

Τα σχολεία που θα συμμετάσχουν στον εν λόγω διαγωνισμό, θα υλοποιήσουν καινοτόμες μορφές μαθημάτων, παιχνιδιών ή και αθλητικών δράσεων και θα υποβάλλουν για το διαγωνισμό ένα εκπαιδευτικό σενάριο που προωθεί την ιδέα της άσκησης για την υγεία και την ποιότητα ζωής.

Ο διαγωνισμός αναμένεται να υλοποιηθεί από το Νοέμβριο 2020 έως και τον Απρίλιο 2021. Οι σχολικές μονάδες μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2020, ενώ θα μπορούν να υποβάλουν τις δράσεις τους μέχρι την Παρασκευή 9 Απριλίου 2021. Η τελετή βράβευσης θα πραγματοποιηθεί τον Μάιο 2021.


Για περισσότερες πληροφορίες: