Μαθητικός Διαγωνισμός «75 χρόνια Ηνωμένα Έθνη-Διαμορφώνουμε σήμερα το αύριο που φανταζόμαστε» του ΟΗΕ για το σχολικό έτος 2020-21.

Μαθητικός Διαγωνισμός «75 χρόνια Ηνωμένα Έθνη-Διαμορφώνουμε σήμερα το αύριο που φανταζόμαστε» του ΟΗΕ για το σχολικό έτος 2020-21.

Με αφορμή τα 75 χρόνια από την ίδρυση των Ηνωμένων Εθνών που συμπληρώθηκαν στις 24 Οκτωβρίου 2020, προκηρύσσεται ο 24ος Πανελλαδικός Μαθητικός Διαγωνισμός με τίτλο: «75 χρόνια Ηνωμένα Έθνη – Διαμορφώνουμε σήμερα το αύριο που φανταζόμαστε».

Τον Διαγωνισμό διοργανώνει η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για του Πρόσφυγες σε συνεργασία με το Γραφείο Συνεργασίας της UNICEF στην Ελλάδα, το Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης, το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες, την Πανελλήνια Ένωση Εκπαιδευτικών Πολιτιστικών Θεμάτων, την Πανελλήνια Ένωση Φιλολόγων, το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση και το Περιφερειακό Κέντρο Πληροφόρησης των Ηνωμένων Εθνών σε Ελλάδα και Κύπρο (Επιτροπή Διοργάνωσης του Διαγωνισμού) στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων τους με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των νέων σε κοινωνικά ζητήματα και θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Στον Διαγωνισμό μπορούν να συμμετάσχουν οι μαθητές και μαθήτριες που φοιτούν στα Νηπιαγωγεία και στην Δ’, Ε’ και ΣΤ΄ τάξη των Δημοτικών Σχολείων της χώρας, στη Α’, Β’ και  Γ’ Γυμνασίου και στην  Α’  τάξη του Λυκείου συμπεριλαμβανομένων των μαθητών των αντίστοιχων ηλικιακών ομάδων των Δομών Υποδοχής για την Εκπαίδευση Προσφύγων (ΔΥΕΠ).

Οι μαθητές που θα λάβουν μέρος στον Διαγωνισμό, μπορούν να συμμετέχουν ατομικά ή σε ομάδες μέχρι 5 ατόμων με Βίντεο, Κείμενο, Αφίσα, Ζωγραφική ή Κόμικ.

Ο Διαγωνισμός θα διεξαχθεί ηλεκτρονικά από τις 2 Νοεμβρίου έως τις 18 Δεκεμβρίου 2020.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά