Το 1ο ΓΕΛ Ρόδου-Βενετόκλειο, συμμετέχει στην ηλεκτρονική εκδήλωση “Στιγμιότυπα Υποστήριξης Ισότητας”, που διοργανώνουν οι Δομές Υποστήριξης Γυναικών του Δήμου Ρόδου

Το 1ο ΓΕΛ Ρόδου-Βενετόκλειο, συμμετέχει στην ηλεκτρονική εκδήλωση “Στιγμιότυπα Υποστήριξης Ισότητας”, που διοργανώνουν οι  Δομές Υποστήριξης Γυναικών του Δήμου Ρόδου

Το 1ο ΓΕΛ Ρόδου-Βενετόκλειο, μέσω του προγράμματος Erasmus+ KA229 “Educating Citizens : Learning Democracy through Social Action”, συμμετέχει στην ηλεκτρονική εκδήλωση “Στιγμιότυπα Υποστήριξης Ισότητας”, που διοργανώνουν οι Δομές Υποστήριξης Γυναικών του Δήμου Ρόδου.

Εφέτος την 25η Νοεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών, οι Δομές Υποστήριξης Γυναικών της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας του Δήμου Ρόδου –Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών & Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών -σας προσκαλούν να συμμετάσχετε σε μια εναλλακτική εκδήλωση, προσαρμοσμένη στα μέτρα προστασίας από τη διάδοση του κορωνοϊού.

Διοργανώνουν με την υποστήριξη και αρωγή της κας Κικής Πάττα Αποστολίδη, εντεταλμένης δημοτικής συμβούλου σε θέματα Ισότητας και των συμμετεχόντων φορέων: Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Α΄ Διεύθυνση Αστυνομίας Δωδεκανήσου, Europe Direct της ΑΝ.ΔΩ, 1ο Γενικό Λύκειο Ρόδου, 6ο Γυμνάσιο Ρόδου, ΧΕΝ, Φιλότιμο Ίδρυμα, Καλλιτεχνική ομάδα ΓΕ.ΦΗ.ΡΑ, Θεατρική Ομάδα ΠΡΑΞΙΣ και η ΜΚΟ ΑΡΣΙΣ  την  ηλεκτρονική εκδήλωση “Στιγμιότυπα Υποστήριξης Ισότητας”.

Η ενδοοικογενειακή βία αποτελεί πρόκληση για την κοινωνία μας, που τείνει να επιταθεί στις συνθήκες εγκλεισμού που βιώνουμε. Κάθε πολίτης μπορεί να αποτελέσει  ανάχωμα στο κοινωνικό φαινόμενο, αρκεί να ενεργοποιηθεί.

Μπορείς κι εσύ να συμμετάσχεις στην εκστρατεία ευαισθητοποίησης! Το μόνο που χρειάζεται είναι η δημιουργικότητά σου και λίγο από το χρόνο σου. Ανέβασε τη δημιουργία σου (φωτογραφία, ζωγραφιά, βίντεο, ποίημα, κα) στη σελίδα Isotita Dimos Rodou https://www.facebook.com/DomesGinekonDimosRodou χρησιμοποιώντας το hashtag #ισοτητα_δημοςροδου ή #isotita_dimosrodou μαζί με το μήνυμα που θέλεις να μεταφέρεις κατά της κακοποίησης και κατά της Βίας.

Βοήθησε στην ευαισθητοποίηση και στήριξε τις γυναίκες εν μέσω καραντίνας με το δικό σου μοναδικό τρόπο! Να ξέρεις ότι το σύμβολο της εκστρατείας και το χρώμα της βίας κατά των γυναικών είναι το πορτοκαλί, μπορείς να φωτογραφήσεις οτιδήποτε πορτοκαλί (ακόμα και τον εαυτό σου με τη κορδέλα-σύμβολο, αν το επιθυμείς)και να διαδώσεις το μήνυμα! Δράσε! Μη προσπερνάς την έμφυλη Βία!  Και μη ξεχνάς: Η ενημέρωση είναι δύναμη! Πες όχι στη Βία!

Αφίσα που δημιούργησαν οι μαθήτριες Δανάη Ζήση και Αιμιλία Αρμπουνιώτη στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ KA229 “Educating Citizens : Learning Democracy through Social Action”

Σχετικά