Ενημέρωση σχετικά με την έναρξη του νέου σχολικού έτους 2021-22, τη Δευτέρα 13/9/2021

Ενημέρωση σχετικά με την έναρξη του νέου σχολικού έτους 2021-22, τη Δευτέρα 13/9/2021

Σχετικά με την έναρξη του νέου σχολικού έτους 2021-22 τη Δευτέρα 13/9/2021, ενημερώνουμε τους γονείς/κηδεμόνες και μαθητές του σχολείου μας για τα εξής:

  • Τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2021 οι μαθητές/μαθήτριες θα πρέπει να είναι στο σχολείο στις 09:00 π.μ. Κατά την προσέλευσή τους, θα πρέπει να επιδεικνύουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης ή δήλωση αρνητικού self test (βλ. και πιο κάτω).
  • Οι μαθητές/μαθήτριες θα οδηγηθούν στις αίθουσες διδασκαλίας κατά τμήμα, όπου θα ενημερωθούν από τους καθηγητές τους σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας του σχολείου κατά το νέο σχολικό έτος. Στη συνέχεια, θα τους δοθούν τα έντυπα εγγραφής, τα οποία θα πρέπει να συμπληρωθούν από τους γονείς/κηδεμόνες και να επιστραφούν συμπληρωμένα.
  • Ο Αγιασμός για την έναρξη του νέου σχολικού έτους θα πραγματοποιηθεί με την παρουσία αντιπροσωπείας καθηγητών και μαθητών στην αυλή του σχολείου.   
  • Τα διδακτικά βιβλία θα διανεμηθούν την Τρίτη.
  • Βάσει των σχετικών οδηγιών, οι μαθητές κατά την προσέλευσή τους στο χώρο του σχολείου θα πρέπει να επιδεικνύουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης ή δήλωση αρνητικού self test. Το self test πρέπει να επιδεικνύεται δύο φορές την εβδομάδα (κάθε Τρίτη και Παρασκευή) και να έχει πραγματοποιηθεί έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση στο σχολείο. Την ημέρα έναρξης του σχολικού έτους (Δευτέρα 13/9/2021) οι μαθητές θα πρέπει, κατ’ εξαίρεση, να επιδείξουν το απαραίτητο πιστοποιητικό/δήλωση. Σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος, προβλέπεται υποχρεωτική απομόνωση (καραντίνα) για τουλάχιστον 10 ημέρες και επιστροφή στο σχολείο 10 τουλάχιστον ημέρες μετά την έναρξη των συμπτωμάτων και τρία 24ωρα μετά την πλήρη υποχώρηση του πυρετού, χωρίς τη λήψη αντιπυρετικών. Σχετικά με τα μέτρα αντιμετώπισης της covid19 θα δοθούν στους μαθητές και γραπτές οδηγίες.

Δείτε επίσης :

Μέτρα για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων για το έτος 2021-2022.

Διάθεση self-test για τους μαθητές από τα φαρμακεία.

14 ερωτήσεις και απαντήσεις σχετικά με τα μέτρα προστασίας και το πρωτόκολλο λειτουργίας των σχολείων για το έτος 2021-2022.

ΚΥΑ – Λειτουργία των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, και λοιπών εκπαιδευτικών δομών, κατά την έναρξη του σχολικού έτους 2021 – 2022, και μέτρα για την αποφυγή διάδοσης του κορωνοϊού COVID- 19

Σχετικά