2η Διεθνής συνάντηση εκπαιδευτικών και μαθητών στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ “Keep in Touch: Make Tourism Sustainable!”, 1ο ΓΕΛ Ρόδου-Βενετόκλειο, 3 – 9 Απριλίου 2022 .

2η Διεθνής συνάντηση εκπαιδευτικών και μαθητών στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+  “Keep in Touch: Make Tourism Sustainable!”, 1ο ΓΕΛ Ρόδου-Βενετόκλειο, 3 – 9 Απριλίου 2022 .

Την χρονική περίοδο από 3 έως 9 Απριλίου 2022 διοργανώνεται στη Ρόδο από το 1ο Γενικό Λύκειο Ρόδου – Βενετόκλειο η 2η Διεθνής Συνάντηση εκπαιδευτικών και μαθητών/τριών στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ με τίτλο: “Keep in Touch: Make Tourism Sustainable!”. Στο πρόγραμμα εκτός του Βενετοκλείου Λυκείου, συμμετέχουν σχολεία από τις χώρες Ιταλία, Κροατία, Ρουμανία και Τουρκία. Θέμα του προγράμματος είναι η “Βιώσιμη και Αειφόρος Τουριστική Ανάπτυξη”.

            Σύμφωνα με τον ορισμό του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού, «Αειφόρος τουριστική ανάπτυξη είναι η ανάπτυξη που  ικανοποιεί τις ανάγκες των σημερινών τουριστών και των περιοχών υποδοχής τους, προστατεύοντας ταυτόχρονα και ενισχύοντας τη δυνατότητα ικανοποίησης αντίστοιχων αναγκών στο μέλλον». Η θεματική ενότητα της Συνάντησης αυτής αφορά ειδικότερα στην Ηθική Διάσταση και στις Περιβαλλοντικές συνέπειες του Τουρισμού.

            Συντονιστής του προγράμματος για το Βενετόκλειο Λύκειο Ρόδου είναι ο Κ. Μαλλιάκας και στην Παιδαγωγική ομάδα συμμετέχουν οι καθηγητές/τριες: Δ. Γεωργαλλίδης, Μ. Μαδωνή, Ι. Λουλούς και Π. Παραγυιός. Στη συνάντηση εκτός από τους καθηγητές και τους μαθητές του Βενετοκλείου Λυκείου θα συμμετάσχουν  εικοσιεπτά (27) εκπαιδευτικοί και μαθητές/τριες από τα υπόλοιπα συνεργαζόμενα σχολεία.

Το πρόγραμμα της συνάντησης:

  • Δευτέρα 4 Απριλίου: Ξενάγηση στην Παλιά Πόλη της Ρόδου (8:30:00 π.μ.). Επίσημη υποδοχή και ξενάγηση στο Δημαρχείο (12:00). Παρουσιάσεις εργασιών στην αίθουσα του  «Ιδρύματος Σταματίου» (4:00 μ.μ.)
  • Τρίτη 5 Απριλίου: Ολοήμερη εκδρομή στην ανατολική πλευρά του νησιού (Πηγές Καλλιθέας, Λίνδος, Εργαστήριο Κεραμικών “Μπόνης”, Επτά Πηγές).
  • Τετάρτη 6 Απριλίου: Εκδήλωση στο ΙΕΚ Τουρισμού (Θέρμαι) με θέμα τον “Αειφόρο Τουρισμό”, με προσκεκλημένους ως ομιλητές, εκπροσώπους της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου, του Δήμου Ροδίων, της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου και της ΑΣΤΕΡ (10:30 π.μ.). Ξενάγηση  και παράθεση γεύματος στο ΙΕΚ Τουρισμού (12:00 μ.μ.). Ξενάγηση στο Αρχαίο στάδιο και την Ακρόπολη της Ρόδου (3:30 μ.μ.)
  • Πέμπτη 7 Απριλίου: Ολοήμερη εκδρομή στη Δυτική πλευρά του νησιού (ΚΑΪΡ, Μελισσοκομική Δωδεκανήσου, Αρχαία Κάμειρος, Κάστρο της Κρητηνίας, Φιλέρημος). Αποχαιρετιστήρια εκδήλωση και παράθεση δείπνου με τη συμμετοχή ομάδας παραδοσιακών χορών του Βενετοκλείου Λυκείου (8:00 μ.μ.).
  • Παρασκευή 8 Απριλίου: Ολοκλήρωση εργασιών και προετοιμασία της επόμενης συνάντησης (Busteni Ρουμανίας) στην αίθουσα του Υδροβιολογικού Σταθμού Ρόδου (Ενυδρείο) και ξενάγηση στο Ενυδρείο (8:30 π.μ.).            

Η Διεύθυνση και η ομάδα Erasmus του 1ου Γενικού Λυκείου Ρόδου  ευχαριστούν θερμά για τη βοήθειά τους: την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου, το Δήμο Ροδίων, τον ΠΡΟΤΟΥΡ, τη ΔΕΡΜΑΕ, το ΡΟΔΑ, την Εφορία Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου, το ΙΕΚ Τουρισμού, την ΑΣΤΕΡ, το Ίδρυμα Σταματίου, τον Υδροβιολογικό Σταθμό Ρόδου, την Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου και για την προσφορά τους: το Mediterranean Hotel,  την C.A.I.R., την Οινοθήκη ΕΜΕΡΥ, την Μελισσοκομική Δωδεκανήσου, τα “Κεραμικά Μπόνης”, τον “Θαλασσινό Κήπο”, το κατάστημα “Joy” και την Ένωση Ξεναγών Ρόδου.

Δείτε :

Σχετικά