Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε στη Κροατία η 4η Διεθνής συνάντηση του προγράμματος Erasmus+ “Keep in Touch: Make Tourism Sustainable!”

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε στη Κροατία η 4η Διεθνής συνάντηση του  προγράμματος Erasmus+  “Keep in Touch: Make Tourism Sustainable!”

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η 4η Διεθνής συνάντηση εκπαιδευτικών και μαθητών/τριών που διεξήχθη από 1 έως 9 Οκτωβρίου 2022 στην Κροατία, στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ και με τίτλο: “Keep in Touch: Make Tourism Sustainable!”.

Το θέμα και οι στόχοι του προγράμματος αφορούν την «κλιματική αλλαγή και τον τουρισμό». Η συνάντηση οργανώθηκε από το σχολείο «Ekonomsko-Turisticka Skola» στην πόλη Karlovac της Κροατίας.
Στην αποστολή του 1ου Γενικού Λυκείου Ρόδου – Βενετόκλειο, συμμετείχαν οι εκπαιδευτικοί Κ. Μαλλιάκας, Μ. Μαδωνή και Ι. Λουλούς και οι μαθητές της Γ’ Λυκείου: Γκάμπριελ Σοφία-Αικατερίνη, Διακοσταμάτης Μιχαήλ, Ζώτου Μαρία-Αντωνία, Πορτσέλλι Βίτο και Σπάρταλης Εμμανουήλ.

Η αντιπροσωπεία του σχολείου μας συμμετείχε με παρουσιάσεις εργασιών για την κλιματική αλλαγή και τις επιπτώσεις από τον τουρισμό γενικά στον κόσμο αλλά και ειδικότερα στην περιοχή της Ρόδου και ανέδειξε δράσεις για την προστασία του οικοσυστήματος. Εκτός της ελληνικής αντιπροσωπείας, στη συνάντηση συμμετείχαν εκπαιδευτικοί και μαθητές/τριες από τέσσερις ακόμα ευρωπαϊκές χώρες: Ιταλία, Κροατία, Ρουμανία και Τουρκία.

Όλες οι αποστολές διανυκτέρευσαν στο Karlovac. Έγινε υποδοχή των αποστολών στο Δημαρχείο του Karlovac και μετά στο σχολείο «Ekonomsko-Turisticka Skola» όπου οι μαθητές/μαθήτριες παρουσίασαν τις εργασίες τους, γνωρίστηκαν καλύτερα μεταξύ τους, διασκέδασαν και κατόπιν τους παρατέθηκε δείπνο στο σχολείο για Μαγειρική, Trgovačko-ugostiteljska škola. Πραγματοποιήθηκαν ολοήμερες εκδρομές στο Εθνικό πάρκο Plitvice Lakes που βρίσκεται υπό την προστασία της Unesco, στην πρωτεύουσα της Κροατίας Ζάγκρεμπ και στο Šibenic, ιστορική πόλη στην κεντρική Δαλματία.

Την τελευταία μέρα σε αίθουσες του ενυδρείου Aquatica-Freshwater στο Karlovac, δημιούργησαν υλικό δουλεύοντας πάνω στο θέμα της κλιματικής αλλαγής συνεργατικά σε διεθνείς-μικτές ομάδες. Παράλληλα έγινε η καθιερωμένη συνάντηση καθηγητών και οργάνωση της επόμενης και τελευταίας συνάντησης στην Τουρκία. Τέλος, πραγματοποιήθηκε η αποχαιρετιστήρια εκδήλωση και απονομή βεβαιώσεων συμμετοχής στην κινητικότητα σε εστιατόριο στο Castel Dubovac.

Το πρόγραμμα έκλεισε με επιτυχία την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου και το Σάββατο 8 Οκτωβρίου όλες οι αποστολές αναχώρησαν από το Karlovac για τα μέρη τους.