Εκπαιδευτική επίσκεψη στη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου

Εκπαιδευτική επίσκεψη στη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου

Την Παρασκευή 12 Μαϊου οι μαθητές του σχολείου μας με την συνοδεία των καθηγητών τους πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη – περιήγηση στη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου και τα σημαντικά της μνημεία.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Α΄τάξης επισκέφτηκαν το Αρχαιολογικό Μουσείο και το Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου και είχαν την ευκαιρία να πληροφορηθούν από τους καθηγητές τους τόσο για τα ίδια τα μνημεία και την ιστορία τους όσο και για τα σημαντικά εκθέματα που φιλοξενούνται σε αυτά. Γνώρισαν έτσι μερικές βασικές πτυχές της ιστορίας του τόπου μας διαχρονικά: στην αρχαιότητα και τα μεσαιωνικά χρόνια μέχρι τη νεότερη εποχή και την ιταλοκρατία.

Οι μαθητές της β’ λυκείου επισκέφτηκαν τα θρησκευτικά μνημεία της Μεσαιωνικής πόλης. Η περιήγηση ξεκίνησε από την καθολική εκκλησία του Αγίου Φραγκίσκου και συνεχίστηκε με την επίσκεψη στους ορθόδοξους ναούς του Αγίου Αθανασίου και του Αγίου Φανουρίου. Επόμενη στάση ήταν η εβραϊκή συναγωγή και η ξενάγησή ολοκληρώθηκε με την επίσκεψη στο τζαμί του Σουλειμαν. Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να πληροφορηθουν για τους χώρους λατρείας των άλλων δογμάτων και θρησκειών που λειτουργούν στην πόλη μας, διατύπωσαν ερωτήσεις και απορίες στους υπεύθυνους που μας υποδέχτηκαν εγκάρδια για μία ακόμη χρονιά και εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την εμπειρία που αποκόμισαν σε αυτή τη διαθρησκειακή επίσκεψη. 

Σχετικά