Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε στη Τουρκία η μετακίνηση καθηγητών και μαθητών/τριών στην πόλη Konya της Τουρκίας, στο σχολείο Kadinhani Zeki Altindag Anadolu Lisesi, από τις 7/5/2023 έως τις 13/5/2023 για το πρόγραμμα Erasmus+ “Keep in Touch: Make Tourism Sustainable!”

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε στη Τουρκία η μετακίνηση καθηγητών και μαθητών/τριών στην πόλη Konya της Τουρκίας, στο σχολείο Kadinhani Zeki Altindag Anadolu Lisesi, από τις 7/5/2023 έως τις 13/5/2023 για το πρόγραμμα Erasmus+  “Keep in Touch: Make Tourism Sustainable!”

Έκθεση 5ης κινητικότητας Erasmus+ στην Τουρκία

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η 5η Διεθνής συνάντηση εκπαιδευτικών και μαθητών/τριών που διεξήχθη από 7 έως 13 Μαΐου 2023 στην Τουρκία, στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ και με τίτλο: “Keep in Touch: Make Tourism Sustainable!”.

Το θέμα και οι στόχοι αυτής της κινητικότητας του προγράμματος αφορούν στις «οικονομικές επιπτώσεις από τον τουρισμό». Η συνάντηση οργανώθηκε από το σχολείο «Kadinhani Zeki Altindag Anadolu Lisesi» της κωμόπολης Kadinhani στην Τουρκία.

Το πρόγραμμα περιλάμβανε διανυκτέρευση όλες τις μέρες στο Ικόνιο (Konya). Πραγματοποιήθηκαν εκδρομές στην Καππαδοκία και στην Κοιλάδα των Πεταλούδων, στην αρχαία Ελληνική πόλη Sille και άλλα αξιοθέατα και επισκέψεις στα Μουσεία Mevlana, στο κέντρο Επιστημών και στο πλανητάριο της Konya.

Στην αποστολή του 1ου Γενικού Λυκείου Ρόδου – Βενετόκλειο, συμμετείχαν οι εκπαιδευτικοί Κ. Μαλλιάκας, συντονιστής του προγράμματος και αρχηγός αποστολής και Δ. Γεωργαλλίδης ως συνοδός και μέλος της παιδαγωγικής ομάδας του προγράμματος καθώς και οι μαθητές/τριες Πεταυράκης Γεώργιος, Σαββάκης Δανιήλ, Καρπαθάκη Νίνα – Αγγελική και Σκαλτσά Παναγιώτα. Η εξαμελής αντιπροσωπεία του σχολείου μας συμμετείχε με παρουσιάσεις εργασιών για τις οικονομικές διαστάσεις του Τουρισμού στην κοινωνία της Ρόδου. Εκτός της ελληνικής αντιπροσωπείας, στη συνάντηση συμμετείχαν εκπαιδευτικοί και μαθητές/τριες από τέσσερις ακόμα ευρωπαϊκές χώρες: Ιταλία, Κροατία, Ρουμανία και Τουρκία.