Εrasmus+: το 1ο ΓΕΛ Ρόδου στο Βίγο της Ισπανίας στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος Εrasmus+ “Educating citizens”.

Εrasmus+: το 1ο ΓΕΛ Ρόδου στο Βίγο της Ισπανίας στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος Εrasmus+ “Educating citizens”.

Αντιπροσωπεία του Βενετοκλείου – 1ου ΓΕΛ Ρόδου συμμετείχε από 10 έως και 14 Φεβρουαρίου 2020 σε εκπαιδευτική συνάντηση στην πόλη Βίγο της Ισπανίας, στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος Εrasmus+ ΚΑ229 «Educating citizens: Learning democracy through social action» («Εκπαιδεύοντας Πολίτες : Μαθαίνοντας τη Δημοκρατία μέσω Κοινωνικής Δράσης»).

Την εκπαιδευτική συνάντηση της Ισπανίας οργάνωσε το IES do Castro της πόλης Βίγο, στη Γαλικία της Ισπανίας. Στη διάρκεια μιας δημιουργικής εβδομάδας, οι μαθητές των τεσσάρων σχολείων – εταίρων συμμετείχαν σε εργαστήρια, ομαδικές δημιουργικές δραστηριότητες και εκπαιδευτικές επισκέψεις, προετοιμασμένες από τους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς του ισπανικού σχολείου. Παράλληλα, οι μαθητές/μαθήτριες, φιλοξενούμενοι/ες στα σπίτια των Ισπανών συμμαθητών/ συμμαθητριών τους και μέλη μιας μεγάλης πολυεθνικής ομάδας εργασίας, είχαν τη δυνατότητα να έρθουν σε στενή επαφή με την καθημερινότητα μιας άλλης κοινωνίας και να αλληλεπιδράσουν με συνομηλίκους τους από διαφορετικές ευρωπαϊκές χώρες.

Οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες της εβδομάδας ήταν ενταγμένες στη μέθοδο 5 επιπέδων “The Active Citizens Learning Journey” του Βρετανικού Συμβουλίου που ακολουθείται από το πρόγραμμα. Οι δραστηριότητες αποσκοπούν στην καλλιέργεια δεξιοτήτων διαλόγου, στην ανάπτυξη μιας διαδραστικής σχέσης ανάμεσα στο «εγώ» και στο «εσύ», ανάμεσα στον «εαυτό μου» και τον «άλλο», στην ενίσχυση της αίσθησης της κοινότητας, του αισθήματος του «συνανήκειν» και της αμοιβαίας ευθύνης μεταξύ των μελών της κοινότητας. Οι μαθητές ενημερώθηκαν με τρόπο βιωματικό και συζήτησαν δημιουργικά σημαντικά σύγχρονα προβλήματα για τα οποία είναι αναγκαίο να αναληφθεί δράση.

Στην αντιπροσωπεία του Βενετοκλείου – 1ου ΓΕΛ Ρόδου μετείχαν οι μαθητές της Β΄ τάξης Ελένη Καστανίδη, Τζούλια Κωνσταντάκη, Νίκος Μπράτιτσης, Δέσποινα Παπαντωνίου και Μαρία Χατζησταμάτη και οι καθηγητές Αλεβίζου Βέρα και Παναγιώτης Παναγιωτίδης.

Για περισσότερα :

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε τις διαδικτυακές σελίδες του προγράμματος :

Σχετικά