Συμμετοχή στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα etwinning “WATER-We are Teenagers Entrusted with Resources”

Συμμετοχή στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα etwinning “WATER-We are Teenagers Entrusted with Resources”

Το σχολείο μας συμμετέχει σε ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα etwinning με τίτλο WATER-We are Teenagers Entrusted with Resources. Πρόκειται για ένα περιβαλλοντικό έργο με διοργανώτρια χώρα τη Ρουμανία και συνεργαζόμενες χώρες, εκτός από την Ελλάδα, τη Γαλλία και την Τουρκία. Πιο συγκεκριμένα, συμμετέχουν τα σχολεία Liceul Tehnologic “Clisura Dunarii, Moldova Noua από τη Ρουμανία, το College de la Morinie, Saint Omer από τη Γαλλία, το Canakkale Ibn-i Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Merkez από την Τουρκία και το 1ο Λύκειο Ρόδου- Βενετόκλειο από την Ελλάδα.

Στις πρώτες διαδικτυακές συναντήσεις οι μαθητές και οι μαθήτριες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα παρουσίασαν σε προβολή το σχολείο τους και την πόλη τους σε μία προσπάθεια μίας πρώτης γνωριμίας με τους εταίρους. Στη συνέχεια, κάθε ομάδα προετοίμασε ένα προτεινόμενο λογότυπο που θα ψηφιστεί από όλα τα παιδιά των σχολείων για να αναδειχθεί ως λογότυπο του προγράμματος.

Στόχος του προγράμματος είναι η ευαισθητοποίηση των παιδιών στη μη αλόγιστη χρήση του νερού και η δημιουργία ενός “Δεκάλογου του Νερού”, με σκοπό τη διάχυση των αποτελεσμάτων την τοπική κοινωνία.