Δράση ενάντια στην ενδοσχολική βία και τον εκφοβισμό

Δράση ενάντια στην ενδοσχολική βία και τον εκφοβισμό

Το 1ο ΓΕΛ Ρόδου – «Βενετόκλειο» συμμετέχοντας σε δράσεις ενάντια στην Ενδοσχολική Βία και τον Εκφοβισμό πήρε μέρος στην εκστρατεία με το σύνθημα «ΜΙΛΑ ΤΩΡΑ» που οργανώνει το «Χαμόγελο του Παιδιού», εν όψει της 6ης Μαρτίου, Σχολικής Ημέρας Ενάντια στην Ενδοσχολική Βία και Εκφοβισμό.

Μαθητές της Ά Λυκείου παρακολούθησαν , αρχικά , ένα βίντεο από το υλικό της ιστοσελίδας του «Χαμόγελου του Παιδιού» και συζήτησαν το θέμα της αναγκαιότητας πρόληψης αλλά και αποκάλυψης κάθε μορφής BULLING. Κατόπιν κλήθηκαν να αποδώσουν σε μια κοινή καλλιτεχνική δημιουργία το σύνθημα της εκστρατείας ζωγραφίζοντάς το.

Στη συνέχεια, κατέβηκαν στον αύλειο χώρο του σχολείου και, σε συνεργασία με ένα τμήμα της Γ τάξης, σχημάτισαν με τα σώματά τους κρατώντας πολύχρωμα μπαλόνια το σύνθημα «ΜΙΛΑ ΤΩΡΑ».

Η δράση συνεχίστηκε εντός των σχολικών αιθουσών με διαλογική συζήτηση στην οποία οι μαθητές/τριες εξέφρασαν τα συναισθήματα που ένιωσαν όταν υπήρξαν θύματα ή μάρτυρες περιστατικών εκφοβισμού και ολοκληρώθηκε αφού όλοι/ες συνειδητοποίησαν την αναγκαιότητα αποκάλυψης και καταγγελίας του bulling με σκοπό την καταπολέμησή του.