Αντιπροσωπεία του Βενετοκλείου σε εκπαιδευτική συνάντηση στην Κωνσταντινούπολη, στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ “Blic& Clic”

Αντιπροσωπεία του Βενετοκλείου σε εκπαιδευτική συνάντηση στην Κωνσταντινούπολη, στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ “Blic& Clic”

Επέστρεψε από την Κωνσταντινούπολη η οκταμελής αντιπροσωπεία του Βενετοκλείου – 1ου Γενικού Λυκείου Ρόδου, που συμμετείχε από 6 έως 11/3/2017 στη 2η εκπαιδευτική συνάντηση  του προγράμματος Erasmus+ “Bringing life into classroom : innovative use of mobile devices in the educational process” – «Φέρνοντας ζωή στην τάξη : καινοτόμος χρήση κινητών συσκευών στην εκπαιδευτική διαδικασία» (“Blic & Clic”). Τη συνάντηση οργάνωσε το Toki Halkali Anadolu Imam Hatip Lisesi.

Η αντιπροσωπεία αποτελείτο από τους καθηγητές του Βενετοκλείου κκ. Αθανασόπουλο Παναγιώτη (συντονιστή του προγράμματος), Παπαμεντζέλου Δημήτρη και Χαραλαμπίδη Λεωνίδα και τους μαθητές της Α΄ Τάξης Αναστασά Παναγιώτη, Αρχαγγελίδη Μαριέλλα, Μπράτιτση Παναγιώτη, Οικονομίδη Πλάτωνα και Φωτίου Κωνσταντίνο.

Στη συνάντηση συμμετείχαν αντιπροσωπείες έξι σχολείων από ισάριθμες ευρωπαϊκές χώρες (Ιταλία, Ρουμανία, Πολωνία, Πορτογαλία, Τουρκία) καθώς και εκπρόσωποι του πορτογαλικού πανεπιστημίου UMinho.  

Οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα μαθητές φιλοξενήθηκαν στα σπίτια των Τούρκων συμμαθητών τους, έχοντας, έτσι, την ευκαιρία να γνωρίσουν τον τρόπο ζωής τους και να συνδεθούν μαζί τους με σχέσεις φιλίας.

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος, γλώσσα εργασίας του οποίου είναι η αγγλική,  50 μαθητές και 25 καθηγητές από έξι διαφορετικές ευρωπαϊκές χώρες είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε ποικίλες δραστηριότητες, με κεντρικό θέμα «Από την Παράδοση στο σύγχρονο Πολιτισμό». Την οργανωτική ευθύνη των δραστηριοτήτων ανέλαβε με μεγάλη επιτυχία η κα. Zeynep Yassa, καθηγήτρια αγγλικής γλώσσας και η ομάδα της.

Περισσότερα για τη συνάντηση :


Δημιουργία μαθητών του “Βενετοκλείου” – 1ου Γενικού Λυκείου Ρόδου, ως μέρος της προετοιμασίας τους για την εκπαιδευτική συνάντηση στην Κωνσταντινούπολη, Μάρτιος 2017. Πρόγραμμα Erasmus+ “Φέρνοντας Ζωή στην Τάξη : καινοτόμος χρήση κινητών συσκευών στην εκπαιδευτική διαδικασία”.

Βίντεο από την εκπαιδευτική συνάντηση στην οποία συμμετείχε το 1ο ΓΕΛ Ρόδου – “Βενετόκλειο” στην Κωνσταντινούπολη, 5-11 Μαρτίου 2017, στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ “Bringing Life into Classroom : innovative use of mobile devices in the educational process” (Blic&Clic). To βίντεο δημιουργήθηκε από τους μαθητές που συμμετείχαν στη συνάντηση και προβλήθηκε σε εκδήλωση για τη διάχυση των δραστηριοτήτων του προγράμματος στις 25/3/2017.


Για περισσότερες πληροφορίες σχετικές με το πρόγραμμα, επισκεφθείτε :