Επίσκεψη εκπαιδευτικών από την Ουγγαρία στο Βενετόκλειο-1ο ΓΕΛ Ρόδου , στο πλαίσιο δράσης “job shadowing” του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ .

Επίσκεψη εκπαιδευτικών από την Ουγγαρία στο Βενετόκλειο-1ο ΓΕΛ Ρόδου , στο πλαίσιο δράσης “job shadowing” του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ .

Το Βενετόκλειο – 1ο ΓΕΛ Ρόδου υποδέχθηκε την εβδομάδα 9-13 Μαΐου 2022 εκπαιδευτικούς του Λυκείου Deák Ferenc Bilingual School, της πόλης Szeged, Ουγγαρία, στο πλαίσιο δράσης “επιτόπιας παρακολούθησης εργασίας” (“job shadowing”), που συγχρηματοδοτείται από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+. Η συνεργασία με το Λύκειο Deák Ferenc, αποτελεί συνέχεια παλαιότερης συνεργασίας με το σχολείο Szabad Waldorf Általános Iskola és Gimnázium της ουγγρικής πόλης Szeged, στο πλαίσιο της συμμετοχής του σχολείου μας στο σχέδιο Erasmus+ΚΑ229 «Educating citizens: Learning democracy through social action» – «Εκπαιδεύοντας Πολίτες:  Μαθαίνοντας τη Δημοκρατία μέσω Κοινωνικής Δράσης», που ολοκληρώθηκε του Μάρτιο του 2021. (βλ. στο site της δράσης https://erasmuseducitizens.wordpress.com/).

Οι εκπαιδευτικοί κυρίες Erika Szebenyi, καθηγήτρια Αγγλικής Γλώσσας και Πολιτισμού Αγγλόφωνων Χωρών και Éva Kis, καθηγήτρια Ιστορίας και Λογοτεχνίας, παρακολούθησαν μαθήματα Αγγλικής Γλώσσας, Αρχαίας και Νέας Ελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας, Ιστορίας και Λατινικών της Α΄ και Β΄ τάξης, τα οποία δίδαξαν οι συνάδελφοι Π.Αθανασόπουλος, Β. Αλεβίζου, Ρ. Μπλαδένη, Μ. Κρητικού, Χ. Στραπάτσα, Ν. Τσιμπιδάκη και Μ. Χαραλαμπίδη.

Παράλληλα, οι επισκέπτριες καθηγήτριες αντάλλαξαν με τους Έλληνες/τις Ελληνίδες συναδέλφους τους απόψεις για ποικίλα εκπαιδευτικά ζητήματα, όπως η δομή του ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος, η αξιολόγηση των μαθητών και το σύστημα πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, η λειτουργία του σχολείου και η συνεργασία του με άλλους φορείς, ζητήματα διδακτικής μεθοδολογίας, η διδακτέα/εξεταστέα ύλη και ο βαθμός συμμετοχής των εκπαιδευτικών στον καθορισμό της, η στάση των μαθητών έναντι της εκπαιδευτικής διαδικασίας, η συμμετοχή σε ευρωπαϊκά και άλλα εκπαιδευτικά προγράμματα κ.ά.

Τέλος, συνοδευόμενες από καθηγητές του σχολείου μας, επισκέφθηκαν τα κυριότερα αξιοθέατα της πόλης και του νησιού μας (Αρχαίο Στάδιο, Ναός του Απόλλωνα, Μεσαιωνική Πόλη, Μανδράκι, Λίνδος), γνωρίζοντας τη μακραίωνη ιστορία της Ρόδου και απολαμβάνοντας, ταυτόχρονα, τις απαράμιλλες φυσικές ομορφιές της.

Το σχολείο μας ευχαριστεί θερμά τις εκλεκτές συναδέλφους κυρίες Erika Szebenyi και Éva Kis από το μακρινό Szeged για την εποικοδομητική συνεργασία με τη σχολική μας κοινότητα και εκφράζει την ελπίδα η συνεργασία αυτή να συνεχιστεί και με άλλα προγράμματα στο μέλλον.