Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2023-2024

Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού  2023-2024

29 Σεπτεμβρίου 2023

Στο πλαίσιο της εναρμόνισης του εορτασμού της Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού 2023 με την Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2023, με κοινό σύνθημα «Η Κίνηση δίνει Ζωή» και στόχο την ανάδειξη της ωφελιμότητας της άθλησης στη σωματική και πνευματική υγεία εφ’ όρου ζωής, πραγματοποιήθηκαν δραστηριότητες αθλητικού περιεχομένου, υπό την επίβλεψη των καθηγητών Φυσικής Αγωγής του σχολείου μας κ. Μαδωνή Μαρίας, κ. Στέργου Δέσποινας, κ. Τσιντομηνά Νικολάου, σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων του  σχολείου μας.

Οι αθλητικές δράσεις διεξήχθησαν στους ανοιχτούς χώρους άθλησης του σχολείου μας καθώς και στα δυο γυμναστήρια μας.

Οι δραστηριότητες περιελάμβαναν ομαδικά και ατομικά αθλήματα, όπως ποδόσφαιρο,  πετοσφαίριση, καλαθοσφαίριση, επιτραπέζια αντισφαίριση, παραδοσιακά παιχνίδια, εκμάθηση χορού Λάτιν και γυμναστικών προγραμμάτων καθώς και παιχνίδι με ρακέτα θαλάσσης και σκάκι.

Στην αίθουσα πληροφορικής οι μαθητές-τριες δημιούργησαν θεματική αφίσα για την ημέρα του αθλητισμού.

Στόχος της σχολικής κοινότητας, μέσω των αθλητικών δράσεων και δραστηριοτήτων, είναι η αναβάθμιση της Φυσικής Αγωγής προς όφελος όλων των μαθητών/μαθητριών, προκειμένου να αναδειχθεί η θεμελιώδης σημασία της σωματικής άσκησης και του αθλητισμού για την υγεία.