Συμμετοχή στην εκδήλωση της Ε.Υ.ΘΥ.Τ.Α «Οδική Ασφάλεια και Βιώσιμη Κινητικότητα»

Συμμετοχή στην εκδήλωση της Ε.Υ.ΘΥ.Τ.Α «Οδική Ασφάλεια και Βιώσιμη Κινητικότητα»

Με βασικό στόχο την ευαισθητοποίηση των νέων σε κρίσιμα ζητήματα κυκλοφοριακής Αγωγής και οδικής ασφάλειας, οι μαθητές – τριες του σχολείου μας συμμετείχαν στην Εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος Ρόδου, Τμήμα Οδικής Ασφαλείας, σε συνεργασία με την Ε.Υ.ΘΥ.Τ.Α ΡΟΔΟΥ και το Ι.ΜΕΤ.(Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών). Η εκδήλωση με θέμα «Οδική Ασφάλεια και Βιώσιμη Κινητικότητα» πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 19/9/2023 στη Νέα Μαρίνα Ρόδου. 

Οι μαθητές – τριες μας αφού παρακολούθησαν ένα θεωρητικό σεμινάριο 20 λεπτών συμμετείχαν στην συνέχεια σε βιωματικές δραστηριότητες, οι οποίες περιλάμβαναν προσομοίωση πρόσκρουσης αλλά και ανατροπής οχήματος, προσομοίωση οδήγησης επιβατικού αυτοκινήτου με σενάρια ασφαλούς και οικολογικής οδήγησης, προσομοίωση μέθης και ουσιών με τη χρήση ειδικών γυαλιών και επίδειξη πρώτων βοηθειών.

Ευχαριστούμε θερμά τον κύριο Ιωσήφ Δημήτριο, εντεταλμένο σύμβουλο για την οδική ασφάλεια του Δήμου Ρόδου και όλους όσοι βοήθησαν στην επιτυχή οργάνωση και διεξαγωγή της εκδήλωσης!!